PRINCIPIILE CURATENIEI – Kronstadt Curatenie

  1. Golirea si pregatirea pentru curatenie

Poti face asta pe rand, in fiecare camera in parte sau in toata casa deodata. Pregateste  saci de gunoi si plaseaza-i in diferite zone din casa, unde sa iti fie la indemana. Incepe prin a elibera spatiile de depozitare si cutiile aruncand tot ceea ce nu iti mai este util.

  1. Reasezarea cutiilor si rafturilor

Daca locuiesti intr-o casa destul de mare, incepe ordonarea cutiilor si ocupa-te separat de dulapuri  .

Primul si al doilea pas sunt cele mai obositoare  si necesita cel mai mult timp si atentie deoarece necesita sa iei obiectele la rand si sa le asezi la locul lor. Odata eliberate cutiile si rafturile trebuie curatate foarte bine, scoase eventualele pete si eliminata orice urma de praf.

  1. Curatarea in profunzime a baii si bucatariei

Bucataria si baia sunt zonele din casa unde se acumuleaza cei mai multi germeni si  grasime. Scoate totul din aceste camere si spala vasul de toaleta, dusul si chiuveta. Curatenia in bai o vom incepe astfel : se incepe cu toaleta, folosind peria si agenţii de curatare. Apoi se continua în jurul vasului si bazinului folosind crema anti-calcar  si burete imbibat în apa fierbinte. Peretii baii trebuiesc uscati, dar  si celelalte suprafetele. De obicei, noi , firma Kronstadt Curatenie folosim prosoape de hartie pentru aceasta iar, daca pata este persistenta, mai adaugam putina solutie pentru a o elimina. Uscarea este foarte importanta. Dacă nu usuci cum trebuie, pe suprafete vor aparea pete şi murdarie si mai ales mucegai. Folosim galeti diferite  pentru toaleta si pentru restul baii. De asemenea, apa trebuie schimbata de la o camera la alta. Si manusile la fel. Trebuie să iti scoti manusile dupa ce termini curatarea toaletei si continui cu restul casei cu alte carpe, alte manusi , alta apa in galeata .

 In bucatarie, curatam bine dulapurile pe interior, inlocuim carpele murdare, sortul si acum poti sa iti organizezi continutul sertarelor.

  1. Aerisirea

Pe durata intregii curatenii, geamurile raman  deschise si astfel se  aeriseste foarte bine toata casa.

  1. Stergerea usilor si a tocurilor

Cu un detergent special si cu un burete Kronstadt Curatenie spala toate usile, dandu-le un luciu nou.

  1. Stergerea oglinzilor si ferestrelor

Cu solutie de geamuri si cu o carpa sau chiar cu role de hartie  poti sa cureti geamurile.

  1. Stergerea prafului de pe piesele de mobilier

Incepem prin a elimina praful cu un aspirator special si apoi, cu detergent si carpa din bumbac, sterge mobila. Nu uita nici de scaune si canapele. Scoatem orice urma de pata si miros neplacut.

  1. Aspirarea si stergerea podelelor

Am ajuns la etapa in care dam  cu aspiratorul in toate camerele si sa eliminam praful din toate colturile  casei. Dupa aceea, stergem foarte bine parchetul sau gresia, in functie de incapere.

  1. Aromatizarea camerelor

In final, aseazam in toata casa odorizante cu arome natural pentru a improspata aerul si aseaza pe mese flori naturale diferit colorate  pentru a inveseli incaperile.