Locuri si lucruri din casa pe care nu prea le cureti

Prizele

De cele mai multe ori neglijam sa curatam capacele de protectie ale prizelor, iar acestea devin cu timpul dificil de curatat.

Capacele de plastic ale prizelor si interupatoarelor se curata foarte usor cu servetele speciale pentru sters mobile sau cu servetele umede pentru copii,  sau cu o carpa pe care ai pulverizat spray antistatic. Nu pulverizati lichidul direct in prize . Umezeala ramasa in orificiile prizei poate cauza un scurtcircuit . 

Capul dusului

Gospodinele  curata bateriile de la chiuveta din baie si pe cele de la cada, dar neglijeaza sa curete si capul de dus. In timp, datorita calcarului din apa de la robinet, gaurile prin care iese apa din capul de dus se pot infunda.

Se curata foarte usor cu orice solutie de curatat speciala pentru produsele de inox sau frecat cu partea abraziva a unui burete de vase inmuiata in bicarbonat si putina zeama de lamaie.

Totodata putem folosi la curatarea lui si solutie anticalcar .

Becurile – Locuri si lucruri din casa pe care nu prea le cureti

Da, si becurile trebuie sterse de praf sau spalate cu apa calda si detergent de vase periodic. Atentie! Se va  curata doar partea din sticla a becurilor si vor fi desurubate in timpul acestei operatiuni. Nu folosi solutii de geamuri pentru a pulveriza direct pe bec mai ales daca acesta este aprins si  incalzit. 

Telecomanda

Unul dintre lucrurile care se murdaresc  foarte mult datorita utilizarii frecvente dar pe care uitam sa o curatam este telecomanda. Butoanele acesteia vor ajunge sa nu mai raspunda cum trebuie la comenzi daca nu o vei curata cel putin o data pe saptamana.

Telecomanda ca si telefonul este folosita zilnic de catre mai multe personae si este plina de virusi si bacterii .

Perdeaua de dus

Perdeaua de dus trebuie spalata cu solutii anticalcar  ca sa se inlature clabucul depus pe ea inainte sa iasa din cada . Folosind doar jetul de apa nu este  suficient pentru a curata eficient o perdea de dus. O alta varianta este aceea de a o  spala la masina de spalat .

Prajitorul de paine

Firimiturile din prajitorul de paine raman la fiecare utilizare si se usuca in prajitor . Ne bucuram de feliile de paine prajite dimineata langa cafea si uitam zilnic sa curatam prajitorul de paine.

Cand facem curatenie in bucatarie nu uitam de aparatura electrocasnica . Firma de curatenie Kronstadt curatenie se ocupa de fiecare obiect in parte cu mare atentie.

 Manerele si clantele usilor

 Manerele si clantele usilor trebuiesc curatate in toata casa  nu doar cele de la intrare sau cele ale usilor interioare. Sa nu uitam ca sertarele dulapurilor, birourile , comodele , bibliotecile si chiar paturile au si ele maner.

Tocurile ferestrelor si ale usilor

 Tocurile ferestrelor si ale usilor sunt deseori  trecute cu vederea. Chiar si cand se face curatenie generala, sunt spalate geamurile si usile , dar tocurile nu. In timp se va depune  mizerie si praf si devin surse de dezvoltare a mucegaiurilor si bacteriilor, care se vor raspandi in aerul din locuinta.

De aceea apelati cu incredere la Kornstadt Curatenie care cu siguranta nu va uita de ele.

 Borcane  , caserolele si vase de bucatarie 

Vasele pe care nu le  folosim des ar fi bine  sa le spalam din cand in cand deoarece acumuleaza praf, mizerie si vapori de grasime. Daca le lasam necuratate asteptand sa punem muraturi sau sa facem gemuri sau chiar curatenia de iarna, respectiv cea de primavara , acestea emana in timp  mirosuri neplacute  si vor deveni mai greu de curatat atunci cand vom avea nevoie de ele.

Tastatura calculatorului – Locuri si lucruri din casa pe care nu prea le cureti

Tastatura calculatorului  este o alta sursa de dezvoltare a microbilor care adesea este uitata cand facem curatenie. Nu evita sa o cureti cat mai des.

Telefonul mobil

Cercetatorii au aratat ca numarul de germeni de pe un telefon mobil poate fi chiar mai mare decat cel al unui colac de wc. Riscul unei imbolnaviri este deci foarte ridicat in cazul acestui obiect aflat intotdeauna asupra noastra.

In acest articol nu dorim decat sa va oferim o scurta prezentare a principalelor lucruri din locuinta pe care multa lume uita sa le curete. Este foarte important totodata sa recunoastem necesitatea curatarii acestora si nu le trecem cu vederea. Lista lucrurilor din locuinta pe care trebuie sa le curatam frecvent este insa una lunga. Pentru o igienizare totala si o curatenie perfecta in locuinta, luati legatura cu firma de curatenie. Veti scuti timp si energie, iar calitatea curateniei va fi la cel mai inalt nivel.