CURATENIA ZILNICA SI SOLUTIILE DE CURATAT

Curatenia zilnica si solutiile de curatat. Curatenia la domiciliu si nu numai de zi cu zi trebuie facuta cu multa grija .

Aceste este avertismentul medicilor care au constatat ca foarte multi romani folosesc gresit detergentii.

Unii ii combina si obtin substante periculoase. Altii nu aerisesc suficient casele. Aceasta este cauza din care la unitatile de primiri urgente ajung foarte multi cu ameteli, greturi, dureri de cap sau chiar iritatii ale cailor respiratorii.

Curatenie la domiciliu – Curatenia zilnica si solutiile de curatat

In magazine gasim o gama larga de solutii de curatare , insa oricat am fi de tentati, nu este indicat sa le combinam. In incercarea de a curata si dezinfecta cat mai bine turnam si clor in acest amestec, deoarece credem ca va fi mai eficient. Substantele reactioneaza intre ele emanand vapori care provoaca iritatii ale cailor respiratorii , ale ochilor si pielii iar in unele cazuri alergii puternice si iritatii. Este important sa folosim echipamente de protectie cand facem orice fel curatenie :dupa contructor, curatenie generala, curatenie de intretinere, in showroom-uri, la domiciliul clientului , etc.

Pe internet se gasesc o multime de retete pentru a obține solutii de curatat care promit sa elimine toata murdaria în cateva secunde.
Unele dintre ele sunt sigure si eficiente, altele pot fi periculoase nu doar pentru obiectele pe care le cureti, ci mai ales pentru sanatatea ta.
Iata cateva produse de curatenie pe care sa nu le combini niciodata, pentru ca pot deveni toxice:

Clorul si amoniacul combinate produc un gaz toxic numit cloramina. Inhalarea gazului provoacă simptome precum dureri in piept, respiratie dificila si arsuri la nivelul mucoasei nazale. 

Dezinfectie spatii Kronstadt Curatenie

Nu trebuie sa combini niciodata doua produse diferite pentru desfundat chiuveta. Aceste produse contin substante puternice si periculoase, precum soda caustica, iar combinarea lor ar putea sa produca chiar si o explozie. Foloseste un singur produs si respecta recomandarile de pe ambalaj. Daca nu functioneaza, nu folosi un alt produs, ci cheama pe cineva specializat .

Clorul si alcoolul sanitar ar putea parea un dezinfectant puternic, dar cele doua ingrediente nu ar trebui combinate niciodata. Impreuna produc clor sub forma gazoasa care, chiar si in cele mai mici cantitati provoaca tuse, probleme respiratorii, arsuri la nivelul ochilor si gatului.

Sigur ai auzit de cloroform. Acest amestec de substante produce o substanta asemanatoare, care este toxica si iritanta. Niciodata nu combina solutiile de curatenie pe baza de clor cu altceva in afara de apa. Spre exemplu produsele pentru curatarea toaletei pot contine ingrediente precum acizi sau amoniu, astfel ca nu trebuie folosite impreuna cu cele care contin clor.

Servicii de curatenie la domiciliu

In momentul in care faceti curatenie aerisiti cat mai bine casa!
Locatiile in care circula multa lume trebuie neaparat sa fie aerisite foarte bine si sa nu intre in contact cu pielea sau sistemul respirator vaporii respectivi care se pot degaja chiar si dupa folosirea lor .

Cei care nu respecta aceste sfaturi pot ajunge la spital cu diverse afectiuni ale pielii, exeme, arsuri ale ochilor , etc .
Pe sticlele solutiior de curatat veti gasi in cazul in care solutia a ajuns pe piele, in ochi, etc sfaturi despre cum sa va protejati .

Pe ambalajele detergentilor este mentionat un numar de telefon la care se poate suna daca doriti sa aflati gradul de toxicitate al unui ingredient chimic, dar daca situatia impune, medicii va sfatuiesc sa sunati imediat la 112.

Intotdeauna cand folositi detergenti care au compusi chimici puternici folositi masca, ochelari de protectie si manusi !