Curatenia profesionala versus curatenia casnica

Curatenia profesionala versus curatenia casnica. Diferentele dintre curatarea casnica si cea profesionala

Tuturor ne place spatiul curat, fara bacterii si virusi contagiosi.  Procesul de curatare este o necesitate.

Diferentele  dintre curatarea casnica si cea profesionala sunt evidente .

  1. Marimea suprafetei

Spatiile unei locuinte, oricât de mari sunt, nu pot fi comparate cu  spatiile unei fabrici, unei cladiri de birouri, spital,etc.

Bucataria unei familii nu poate fi comparata cu bucataria unui restaurant atat datorita marimii cat si gradului de murdarie .

  1. Tipul si gradul murdariei

Fiecare persoana are grija de curatenia din jur, murdaria   aparuta in gospodarie este inlaturata, de obicei, in relativ scurt timp.

Eliminarea murdariei din  fabrici , a unui trafic intens este mult mai dificila. Murdaria din gospodarie este  mai putina  decat cea aparuta pe parcursul productiei industriale.

  1. Programul de lucru

Curatenia in locuinte se desfasoara pe parcursul zilei, intr-un  ritm  lent, care poate fi realizata pe parcursul a cateva zile .

Curatenia profesionala, de obicei se incepe la finalul programului de lucru sau inaintea inceperii programului, noaptea, la sfarsit de saptamana incat sa nu afecteze activitatea comerciala sau industriala.

Timpul alocat curateniei profesionale se calculeaza in functie de  de mai multi factori : temperatura ambientala, numarul persoanelor participante la proces, produsele folosite, ustensilele si utilaje.

  1. Masini, ustensile si consumabile diferite

Intr-o locuinta spatioasa, de obicei, se folosesc aparate de curatenie de dimensiuni mici sau medii (ex. aspiratoare) ,  in hale  unde curatenia se face pe baza unui orar ,  timp foarte redus, se folosesc aparate profesionale  performante, de capacitate mare.

Curatenia profesionala versus curatenia casnica – Curatenie Brasov

  1. Substante active folosite

In functie de gradul de murdarie se determina  calitatea si cantitatea consumabilelor folosite , si a solutiei ideale pentru inlaturarea murdariei.

Substantele de uz casnic sunt imbuteliate  gata de utilizare, sunt comercializate in ambalaje mai mici, care pot fi manipulate usor si sunt mai putin  agresive. Substantele profesionale au specificatii bine determinate in fisele tehnice , pentru a a nu fi folosite in scopuri necorespunzatoare.

In curatenia  profesionala pentru a folosi substanta ideala, este extrem de importanta determinarea tipului suprafetei, a murdariei si gradului de murdarire. Aceste produse sunt mult mai eficiente decat cele din comert.

  1. Utilizatorii

Curatarea este influentata si de persoanele participante la procesul de curatenie.

 Curatenia casnica nu necesita  instruirea  personalului , dar in curatenia profesionala personalul trebuie bine instruit  pentru un rezultat bun.

Masinile, echipamentele profesionale, detergentii au randament ridicat numai prin utilizare adecvata.

  1. Costurile

Eliminarea murdariei din locuinte, in cele multe cazuri este realizata de gospodine iar costurile sunt mici .

 In curatenia profesionala cheltuielile cu personalul pot fi chiar foarte mari, datorita necesitatii instruirii, programului de lucru specific (dupa amiaza, noapte) si numarului mare de echipe.

Pretul final contine si costul cu masinile si echipamentele folosite, transportarea si manipularea acestora genereaza cheltuieli semnificative.