Cum scapi de mirosurile de animale din casa

Daca inainte animalele  stateau numai in curte, in ultimii ani  au  venit mai aproape intrand in casa in numar din ce in ce mai mare.

Pentru a scapa de mirosurile de animale puteti recurge la urmatoarele  :

  1. Baia periodica

  2. Igiena animalelor

  3. Parfumuri si ulei de levantica

Pentru eliminarea mirosului urat de caine sau de animale din casa, dupa igiena acestuia, se pot folosi diferse parfumuri de ambient cu diferite arome.

Aveti grija ce tip de parfumuri si uleiuri folositi. Unele contin substante la care animalele sunt alergice.

 4. Imprastie bicarbonat de sodiu

Daca fotoliul sau canapeaua ta s-au impregnat cu un miros puternic, foloseste cu incredere bicarbonat de sodiu. Imprastie un plic de bicarbonat de sodiu peste canapea/fotoliu si lasa-l sa actioneze timp de cateva ore, preferabil peste noapte. A doua zi aspira bine zona si indeparteaza cu o laveta umeda eventualele urme albe ramase.


5 Curata si spala litiera

Este indicat sa cureti litiera pisicilor in fiecare zi, mai ales daca aceasta nu este acoperita. Mirosul de urina se poate impregna in plasticul din care este confectionata litiera astfel ca este indicat sa o speli ori de cate ori este nevoie.

Poti sa folosesti clor sau o solutie formata din apa cu otet sau bicarbonat, pe care s-o lasi sa actioneze timp de cateva minute.

Este bine sa stii ca exista in comert nisip special pentru pisici, cu miros de pin sau lavanda, destul de eficient in controlarea raspandirii mirosului neplacut.

6.Purificator de aer

Credeti sau nu, exista purificatoare de aer create special pentru aceia dintre noi care avem animale de companie. Acestea purificatoare specializate vin in ajutor captand parul de animale si purificand aerul din casa ta. Nu numai ca vor reduce alergenii, dar, de asemenea, elimina mirosul urat al cainelui.

In speranta ca v-am putut fi de folos va doresc o casa curata si plina de prieteni necuvantatori.